5 receptes vistas šašlika marinādei, lai gaļa būtu sulīga un garda. Tomātu un kanēļa kombinācija būs garšas sprādziens!

Piknika sezona rit pilnā sparā, un vasara jau priecē ar siltu laiku. Neatņemama šīs sezonas sastāvdaļa ir šašlika cepšana. Un, lai vistas gaļa noteikti izrādītos sulīga, smaržīga un ļoti garšīga, izvēlieties gan vienkāršu, gan oriģinālu marinādi.

Citronu pikantā marināde

Vienkāršākais un ātrākais veids, kā garšīgi marinēt vistas gaļu, ir pagatavot citronu marinādi, pievienojot garšaugus un garšvielas.

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja – 1 kg;
  • Lieli citroni – 2 gabali;
  • Liels sīpols – 1 gabals;
  • Ķiploki – 1 galviņa;
  • Olīveļļa – 2-3 ēdamkarotes;
  • Sāls – pēc garšas;
  • Maltu piparu maisījums – pēc garšas;
  • Kaltēts oregano – 1 ēdamkarote;
  • Kaltēts baziliks – 1 ēdamkarote;
  • Kaltēts timiāns – pēc garšas.

Pagatavošana:

Gaļu sagriež vienveidīgos vidēja izmēra gabaliņos;

Nomizojiet sīpolu; to sagriež plānos pusgredzenos un ielieciet dziļā traukā. Nomizo ķiplokus. Tos izlaiž caur presi vai sarīvē uz smalkās rīves, tad sajauc ar sīpoliem.

Nomazgājiet citronus, nosusiniet. Citrona miziņu sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno citām sastāvdaļām. Sastāvdaļas aplej ar citronu sulu un olīveļļu. Pievieno visas minētās garšvielas un garšaugus un visu kārtīgi samaisa.

Ar iegūto maisījumu pārlej vistas fileju, sajauc ar rokām. Traukam uzliek vāku un atstāj ledusskapī divas līdz trīs stundas.

Medus sojas marināde

Sojas mērce kombinācijā ar medu un citronu sulu piešķir patīkamu pēcgaršu, padarot vistas gaļu maigu un mīkstu, ar zeltainu garoziņu un neticamu aromātu.

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja – 1 kg;
  • Lieli citroni – 2 gabali.;
  • Sojas mērce – 0,5 glāzes;
  • Ķiploki – 1 galviņa;
  • Čili piparu pārslas – pēc garšas;
  • Sāls – pēc garšas;
  • Medus – 1 ēdamkarote;
  • Maltu piparu maisījums – pēc garšas;
  • Olīveļļa – pēc izvēles.

Pagatavošana:

Gaļu sagriež vienveidīgos vidēja izmēra gabaliņos, liek traukā.

Gaļai pārlej citronu sulu, kas sajaukta ar olīveļļu, medu un sojas mērci. Pēc izvēlas pievienojiet pārējās garšvielas.

Traukam uzlieciet vāku un ievietojiet uz trīs līdz četrām stundām ledusskapī.

Tomātu kanēļa marināde 

Kā jums patīk tomātu un kanēļa kombinācija? Izklausās dīvaini un neparasti? Bet, ticiet man, šī marināde ir tā vērta, lai to pagatavotu. Pateicoties daudzveidīgajām un it kā nesaderīgajām sastāvdaļām, vistas gaļa izrādās apbrīnojami garda.

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja – 1 kg;
  • Tomātu pasta – 1 paciņa;
  • Liels citrons – 1 gab.;
  • Olīveļļa – pēc izvēles;
  • Ķiploki – 3-4 daiviņas;
  • Čili pipari – pēc garšas;
  • Sāls – pēc garšas;
  • Maltu piparu maisījums – pēc garšas;
  • Malts kanēlis – 1 tējkarote;
  • Malta kūpināta paprika – pēc garšas.

Pagatavošana:

Vistas fileju sagriež vienveidīgos vidēja izmēra gabalos un liek traukā.

Nomizo ķiplokus, izlaiž caur presi vai sarīvē uz smalkās rīves. Sajauc ar citronu sulu, tomātu pastu, olīveļļu, sāli, piparu maisījumu, papriku un kanēli.

Iemarinē gaļu ar iegūto maisījumu. Labi samaisiet ar rokām. Uzlieciet traukam vāku un liekat ledusskapī uz trīs līdz četrām stundām.

Jogurta bazilika marināde

Lai vistas gaļa būtu maiga un sulīga iekšpusē, bet tajā pašā laikā ar zeltainu garoziņu no ārpuses, marinējiet to jogurta-bazilika marinādē.

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja -1 kg;
  • Jogurts bez piedevām – 1 glāze;
  • Baziliks – 2 ķekari;
  • Svaiga kinza – 1 ķekars;
  • Sāls – pēc garšas;
  • Maltu piparu maisījums – pēc garšas.

Pagatavošana:

Vistas fileju sagriež vienveidīgos vidēja izmēra gabalos, liek bļodā.

Nomazgājiet baziliku un kinzu. Ielieciet caurdurī un ļaujiet šķidrumam notecēt.

Kad tas izdarīts, zaļumiem pārlejiet jogurt. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Visu sakuļ ar blenderi līdz viendabīgai konsistencei.

Gaļu pārlej ar iegūto marinādi, sajauc ar rokām. Traukam uzliek vāku, liek ledusskapī uz piecām līdz sešām stundām, var uz visu nakti.

Medus sinepju marināde

Saldi pikanta – tieši tādu pēcgaršu iegūs medus-sinepju marinādē marinēta vistas gaļu.

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja – 1 kg;
  • Sinepes – 1 ēdamkarote;
  • Medus – 1 ēdamkarote;
  • Sāls – pēc garšas;
  • Maltu piparu maisījums – pēc garšas;
  • Kinza – 1 ķekars.

Pagatavošana:

Vienveidīgos mazos gabaliņos sagriež gaļu un liek bļodā.

Nomazgā kinzu, ieliek caurdurī notecēties. Tad sagriež.

Kinzu sajauc ar medu un sinepēm, sāli un pipariem. Ar blenderi visu sajauc līdz viendabīgai konsistencei.

Iemarinē gaļu ar iegūto maisījumu, sajauc. Traukam uzliek vāku un liek ledusskapī uz trīs līdz četrām stundām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment